FAQ

 

Hvor mange billeder får jeg med i pakken? (forudsat at aftalen omfatter både fotografering og filer)
Jeg kan ikke sætte et antal på, men du får alle de billeder, som fungerer, og som ikke blot er mange “kopier” af samme situation. Jo længere fotoaftalen er, jo flere billeder vil der naturligvis komme ud af det.

Kan jeg få alle de uredigerede billeder du har taget?

Nej, jeg udleverer kun færdigredigerede billeder, med mindre andet specifikt er defineret i forbindelse med aftalens indgåelse.

Er redigering med i prisen?
Ja, afhængig af hvilken type fotografering du har købt, vil billederne gennemgå en eller anden form for redigering inden aflevering. Omfanget af redigering er afhængig af aftalen, ligesom omfattende redigering har en indflydelse på prisen.

Hvordan får jeg mine billeder?
Når jeg er færdig med billederne i din pakke, eller du fra et onlinealbum har valgt de billeder du gerne vil købe, får du tilsendt et link til WeTransfer, hvorfra du kan downloade billederne. Billederne ligger på linket i 30 dage, hvorefter de vil blive slettet.

Hvad gør jeg, hvis jeg glemmer at downloade billederne, eller de bortkommer?
Jeg opbevarer dine billeder i et års tid, så du kan – mod et mindre gebyr – få tilsendt billederne igen ved at kontakte mig. Hvis du gerne vil have at jeg opbevarer dem længere tid, koster det 500 kr. årligt.

Lægger du mine billeder på nettet?
Kun hvis vi har aftalt det. Jeg vil aldrig offentliggøre billeder, jeg ikke har fået lov til at bruge. Men jeg vil blive rigtig glad, hvis jeg må bruge dem på min hjemmeside og sociale medier. Jeg er helt afhængig af at kunne vise mit arbejde frem, for at du og andre kunder har noget at vælge mig ud fra – hvis jeg ikke må vise nogle billeder frem, har du ikke mulighed for at se hvad jeg kan.

Kan du vente med at vise mine billeder offentligt til gaven er blevet givet?
Ja, naturligvis. Hvis billederne er en hemmelighed, så husk, at fortælle mig det, så jeg venter til det er ok.

Hvad koster et gavekort?

Du kan købe gavekort på præcis det beløb du ønsker. Jeg sørger for at det bliver sat ind i en 10×15 cm ramme der ligger i en æske, og pakker det fint ind.

Kontrakt

 

Opdateret 1. januar 2023

Forventninger, håndtering af data, regler om anvendelse af fotografier m.m.

 

For at leve op til reglerne om håndtering af persondata jf. persondataforordningen (GDPR) – herunder fotografering af mennesker – vil jeg hermed oplyse dig om hvordan jeg anvender og opbevarer dine billeder og dine personoplysninger.

 

Ved fotograferingen bliver filerne gemt på to SD-kort for at være så sikker som mulig på at der ikke sker noget i selve fotoopgaven. Derefter indlæses de på computer, og slettes fra SD-kortene. Så længe jeg arbejder med billederne, er de opbevaret lokalt på min computer med en kopi i en cloud-løsning.  Når billederne er færdigredigeret, bliver de sendt til dig via WeTransfer, hvor de vil ligge i 30 dage, så du har mulighed for at downloade dem. Herefter vil de blive slettet fra WeTransfer. Jeg udleverer kun færdigredigerede billeder i filtypen jpg.

 

Når jeg har sendt billederne til dig, bliver de herefter gemt på en ekstern harddisc og i en krypteret Cloudløsning (pt. anvender jeg Onlime), hvor jeg vil opbevare dem i mindst et år, så du mod et mindre gebyr kan få dem tilsendt igen, hvis dine downloadede billeder skulle være bortkommet. Hvis du ønsker at jeg opbevarer billederne i længere tid, vil det kunne lade sig gøre mod betaling.

 

I det tilfælde, at alle de digitale filer går tabt, bliver stjålet eller ødelagt, inklusiv, men ikke begrænset til kamerafejl, fejl på SD kort, harddiskfejl, mm. vil der ikke kunne kræves erstatning, men alle indbetalinger vil naturligvis blive tilbagebetalt. I tilfælde af at en del af billederne går tabt, vil der blive udregnet et procentvist tab. og denne andel vil blive trukket fra den oprindelige pris. Der vil ikke kunne kræves yderligere erstatning.

 

I tilfælde af at jeg ikke kan møde op og fuldføre aftalen som aftalt, fx pga. en skade, sygdom, ulykke, trafikale problemer eller lignende, vil jeg gøre alt for at finde en afløser.
I tilfælde af at en afløser ikke kan findes, vil der ikke kunne kræves erstatning. I vil blive tilbudt en ny tid, såfremt det ikke er et bryllup eller andre begivenheder, som ikke kan flyttes, men kan det ikke lade sig gøre, vil alle betalinger blive returneret.

 

Depositum indbetales ved booking af aftalen. Aflyses aftalen senere end 3 uger (for bryllupper og konfirmationer) og en uge for øvrige aftaler, tilbagebetales depositummet ikke. Hvis aftalen kan flyttes til en anden dag, følger depositummet med.

 

Fotografen – jeg – har ophavsretten til billederne, men du har brugsret, begrænset til fx din egen private hjemmeside, Facebook, Instagram og lign. Du må også få billederne printet til eget brug og til brug som gaver og lignende. Billederne må ikke efterredigeres, beskæres eller blive tilføjet filtre, ligesom de heller ikke må benyttes til kommercielle formål, dvs. at de ikke må sælges videre eller bruges til reklameformål, til virksomheder eller på anden vis udover dit eget private brug.

 

Efter fotograferingen aftales hvilke billeder jeg evt. må benytte på min hjemmeside og sociale medier, for at kunne vise mit arbejde frem til gavn for kommende kunder.

 

Såfremt du har spørgsmål til ovenstående er du meget velkommen til at ringe eller skrive til mig.